söndag 19 september 2010

Ett lila födelsedagskort

Nej, jag tänker inte avslöja hemligheten riktigt än, men jag kan lova att det kommer att hända saker under hösten. Ni får ha tålamod en liiiiten stund till ;)

Idag har det blivit ett födesedagskort till svärmor.

Först lite närbilder!

En rosa tag fick bli lila, distressad med milled lavender och dusty concord, mistad med glimmer mist i två olika rosa nyanser och stämplad med textstämpel. Måste köpa fler textstämplar, börjar bli tradigt med bara en! Blommor i sedvanlig ordning ;) Och embossat med Inkido's kopparpulver. En liten närbild på ytterligare ett blomhörn i all sin enkelhet. Jag gjorde ett försök på att skapa en "gräsmatta" med blommor, lyckades så där. Men men, övning ger färdighet så ni lär få se fler innan jag är nöjd. Glitterstickeles, också i koppar.
Inkidos runda grattis-stpämpel embossad.
Och så här ser helheten ut! Hänglaflickan är ju bara så söt! Färglagd med distresser på 300g akvarellpapper. Textstämpeln är en gåva från underbara Yoli som tävlingsvinst för ca ett år sedan. Trollsländan vet jag inte ursprunget till och inte heller hjärt-stämpeln som fick agera stenar ;)
Inget kort är komplett utan en insida och så här ser den ut! Mer embossat och återigen distressat med milled lavender och dusty concord.


söndag 12 september 2010

Jag sa ju att det skulle bli fler bokmärken ;)

Och den här gången är de två. Men! sammansättningen är inte min egen, jag gillade den hos Essmo så mycket att jag var tvungen att testa samma variant med "strips" ut åt sidan...
Nu är helgen snart slut, det får så fort! Har lite jobb att göra innan det är dags för måndag. Sååå... nu blir det inte mer scrappat på några dagar.

lördag 11 september 2010

Bokmärke värdig en roman

Jag läser en del när jag sitter på tåget till jobbet ibland. Ja alltså, jag läser varje gång jag sitter på tåget, men det är bara ibland jag behöver åka tåg till jobbet ;) Och varje gång jag sitter där så grämer jag mig för att jag gör hundöron på sidorna. Så en dag för ett par veckor sedan ramlade jag på något i underbara Essmos blogg! Underbara små bokmärken. Jag var ju tvungen att göra en egen variant av dem. Så här kommer det första. Det kommer nog fler ska ni se.

"Du"- och "är"-stämplar från tingtura samt bokstavsstämplar från Panduro. Papper från Maja Design. Stämplad med "för att du finns", textstämpel (inkido).
Baksidan (baksidan av samma papper) Textrutan är vitt albumpapper som jag smutsat ner med distresser (old paper och antigque linen), stämplad med texstämplarna enl. ovan i svart och därefter med "för att du finns" i old paper, tingturaswirl i milled lavender och weathered wood. Och så lite Walnut stain runt kanterna för ytterligare dimension.
Så här ser det ut färdigt i boken :) Eftersom jag släpar rätt tunga böcker i en mycket välfylld väska ville jag inte ha allt för mycket dekorationer. Men kan nog få sig en eller annan blomma tror jag ;)

Och ni som undrar över hemligheten får undra lite till ;) En månad till knappt! Men sen lovar jag att avslöja allt!