lördag 12 juni 2010

Grattiskort på beställning

Har knåpat ihop ett beställningskort nu på morgonen. Beställningen löd "rosa, grönt och rosor" till en blivande 18 åring. Och så blev det!
Papper från Inkido, Vit och rosa CS, banner distressad med vintage photo, old paper, tea dye och aningens fried brick. Rosor så klart och så fick jag chansen att inviga nya stansen. Strass i ljusrosa och ljusgrönt också från Inkido.
Tilda är färlgad med distresser på 300g akvarellpapper (Ansikte & händer: tattered rose, Aged mahogany, vintage photo. Klänning: Bundled sage, spun sugar. Skor: Fried burlap. Korg: Walnut stain. Hår: Vintage photo och bakgrund: Bundled sage, scattered straw, stormy sky, wheathered wood, broken china och black soot)
Lite frossa i Inkido ;) Textstämpel från Skapa Hobby's text-kit, finns i webshoppen

Baksidan vettja



söndag 6 juni 2010

En ask för smått och gott

Jag har storshoppat scrapbookingsaker. Vilken härlig dag det var idag. 5 åriga sonen och jag var på födelsedagskalas på Söder och firade Skapa Hobbys 5 års jubileum. Vi gjorde ett sött litet hus som jag inte har hunnit fota, bilder kommer. Sonen har knappt släppt det sedan vi kom hem ;) Jag fick med en rund ask hem som jag fick för mig att jag skulle göra något riktigt sliskigt romantiskt av. Och här är resultatet. Papper från Inkido (de är vit- och vaniljgulrandiga men ser mer vita ut på bilden än i verkligheten). Vaniljgul CS. Metalldelar som jag piffat lite med creamfärgade halvpärlor från Kaisercraft. Spets och självklart massor av blommor, vad annars?!

Hade stora problem att fotografera locket så det fick bli kort på balkongen, därav den gräsligt gröna bakgrunden. Ljuset gör att pappret ser helt vitt ut men jag lovar, det är gulrandigt! Spets igen, ett litet handtag med ring och sedan fick jag inte plas med mer!

Nu är det slutscrappat för några dagar framöver eftersom det är söndag och det innebär att det är jobb imorgon igen. Förhoppningsvis är lilltjejen så pass pigg att hon kan gå till dagis i morgon. Hon var hemma nästan hela förra veckan med feber och i fredag kastade vi in handduken och gick till läkaren. Öroninflammation och halsfluss blev domen och nu sörplar hon antibiotika 3ggr/dag.

Nu sover de båda sött. Dottern i vår säng eftersom hon inte går att lägga i spjälsängen när hon är sjuk av någon anledning. Och sonen ligger utslagen med fötterna halvvägs på kudden, utslagen efter nationaldagsfirande på Torekällberget med mamma, mormor och morfar. Han har hoppat från höskullen så pass att han hade hö innanför kallingarna när vi kom hem!

onsdag 2 juni 2010

Skapa Hobbys fyller 5 år :)

På lördag är det dags, då fyller en underbar butik 5 år. Den stora lilla butiken av himmelrike på Hornsgatan firar med buller och bång, kika in i bloggen vettja: http://skapahobby.wordpress.com/

För att fira in lördagen så pågår en skisstävling som jag har sagt att jag skulle vara med i. Med andan i halsen fick jag så äntligen klart ett bidrag sent i natt. Sista dagen är idag så knåpa ihop ett bidrag ni också! Skiss och regler hittar ni HÄR.

Färgerna skulle vara blått, vitt och gult. Och jag trodde inte att jag hade papper som passade, men med lite gul cs så löste det sig, hoppas det duger :)
Papper från Inkido (våren/sommaren 2009),
Tilda med korg; Magnolia, stämplad på 300g akvarellpapper och färglagd med distresser (Tattered rose, aged mahogany, vintage photo, mustard seed, weathered wood, walnut stain och stormy sky). Vingarna glittrar av en sakurapenna men det syns inte på bilden.
Halvpärlor från Inkido. Blommor från Prima överdragna med glitterstickles. Egen liten charm och band från Skapa Hobby (där förövrigt både pärlor och papper är inköpta). "Grattis" är en rub-on från Kaiser craft.

En insida... Stämpel från Skapa Hobbys egen text-serie.
Och på alla kort finns så klart en baksida, här är den.
Jag hade hoppats på att ta mig upp till affären och kika på lördag. Men med sjukt litet barn hemma så hänger planerna lite löst. Jag ska deala lite med maken så får vi se. Förhoppningsvis kommer jag iväg. Har en lååååång önskelista ;)



tisdag 1 juni 2010

Morsdagskort

Ja, det har ju varit mors dag! Mamma min fick ett kort med en underbar lite hängla-tjej. :)
Vad fick jag då? Jo, ingenting. Som vanligt var det ingen som hade mors dag i huvudet och tankarna. Så det blev som vanligt en dag med lite små-irritation över att maken inte ens kunde ta sig för att säga "grattis". Att barnen inte minns och gör någon grej av det förstår jag, de är så små fortfarande att jag inte begär... men deras pappa kunde ju iallafall säga grattis. Men men, jag borde vara van vid det här laget. Jag fick ju i alla fall blommor när jag fyllde 30.