onsdag 28 april 2010

Groda och pirat fyller 5!

På söndag fyller sonen min 5 år! Har så svårt att förstå att det har gått så fort! Passar idag på att visa två alster om och till honom. Mer än så orkar jag inte, ska krypa ner i sängen och ladda inför morgondagen och en roadtrip till Örebro!

Först en liten LO om vår lilla groda när han fortfarande var en liten groda. Nu är han vår stora prins istället... eller var det pirat? ;-)
En liten närbild på grodan. Utskuren med älskade vännens "sill" i somras! Den har legat och väntat på sin LO länge nu!

Och sist men inte minst hans födelsedagskort till söndagens piratkalas! Han har valt tema själv och pirat eller spiderman stod högst på listan. Efter lite funderande valde han pirat till slut vilket jag är tacksam för eftersom det i mina ögon är ett mycket roligare tema på ett barnkalas :)
Färglagt med distresser på 225g akvarellpapper. Lite silverdyna blandat med black soot till svärdet gav lite metallskimmer. Papper och stämplar från Magnolia, blomma från Petaloo. Gröna metallbrads och några gröna blingstenar.
Nu ska jag krascha i soffan igen!! Är enormt yr och orkar inte sitta uppe några längre stunder. Håll tummarna för mig i morgon!

tisdag 27 april 2010

Helgens skapelser

Hej hej,
Sjuk som jag är så blir det inget gjort idag. Ska snart krypa ner under filten i soffan igen tillsammans med barnen. Men passar på att lägga upp bilder på helgens scrapmaraton eftersom jag ändå satt vid datorn och kollade jobbmailen lite snabbt.


Hittade en helt underbar skiss på svenskscrapbooking.se!
Den passade perfekt till ett projekt jag har haft i huvudet sedan i höstas när dagiskorten kom. Det blev två LO's på samma skiss fast spegelvända. De ska sitta tillsammans i varsin ram och den första är den som kommer att sitta till höger av de två. Den på lilltjejen blir den vänstra.
Lite närbilder
Nu ska jag krypa ner igen... orkar INGENTING idag! :-(



söndag 18 april 2010

Söndag, kort och en gö'go drakpojke :-)

Nu är kort nr 2 till tidigare nämd beställare, färdigt. En liten kille som fyller 1 ska få en liten drake som är söt som socker. Saknade dock "spiced marmalade" nr jag färglade och med en liten 2åring i knät och en 5 åring på stolen brevid, båda med händerna fulla av distressfärg och glitterstickles, så glömde jag blanda till färgen till tröjan och den blev helt enkelt gul istället för orange. Jaja.. han blev rätt söt ändå tycker jag!
I morgon är det dags för en ny arbetsvecka. Med en hel del möten, patienter och sjuka små barn som innebär en del vab igen.



torsdag 15 april 2010

Födelsedagskort

Det har sina fördelar med att vaba. Barnen är för sjuka för att vara på dagis (förkylda och en riktigt hemsk hosta!) men tillräckligt friska för att ligga i soffan och kika på film. Vilket ger en pysseltokig mamma ett par timmar att göra ett kort :-) Det här är ett beställningskort till en blivande 55 åring. Kunde inte låta bli färgkombinationen så låt oss hoppas att hon gillar rosa lika mycket som jag! :D En liten close-up på blomsterarangemanget.
En insida också...Och så en baksida :)
Nu håller jag tummarna att beställaren blir nöjd med kortet. Jag har nämligen ytterligare en beställning från samma härliga kille och då blir det ett födelsedagskort till en blivande 1-åring liten kille!




Födelsedagstårta och beställningskort i mängder

Jag fick en beställning på inbjudningskort till en 60-års fest för ca 1,5 vecka sedan. 20 kort. Eftersom jag inte hann fixa papper till 20 st likadana så har det blivit lite blandad kompott. Här är några av dem. Välkommentexten är embossad i guld. Insidan av korten har ruta för att skriva i detaljer etc och välkommenstämpeln även där. Och så lite fler kort på ungarna. Det här är från i söndags när vi vågade oss på födelsedagstårtorna som var till i lördags. Eftersom vi nu bara blev 4 tårtgäster så fick ungarna varsin att äta från, det var uppskattat :D De har dessutom varit med och tillverkat "sin" tårta.


lördag 10 april 2010

Inställt 2 års kalas och fönsterinspiration

Jaha, så kan det gå. Det skulle ha varit 2 års-kalas idag för lilltjejen som fyllde 2 år förra helgen. MEN så strax innan lunch kommer sonen och berättar att han mår dåligt. Det har inte hänt så mycket än men han satt med huvudet i hink en stund och var alldeles kallsvettig så det är inte värt att chansa :-( Med andra ord blev det inget kalas idag. Tårtorna som vi gjorde på förmiddagen står på balkongen (vår andra kyl) och där får de stå ett tag till... :-(
Men men, skam den som ger sig! Nästa kalas är inbokat om 3 veckor (lilleman fyller då 5 år). Och förhoppningsvis hinner vi med ett litet för lilltjejen innan dess.

Bjuder på lite kort idag, inte av kort utan av barnen :-) Här i påskpresenterna från mormor och morfar, matchande pyjamaser (som blivit favoriter hos dem båda två). Och ett på lilltjejen från i morse när hon provade nya baddräkten som hon fick i födelsedagspresent... Märks det att hon gillar Hello Kitty? ;-)
Och sist men inte minst ett par bilder från vårt köksfönster. Ledsen för motljuset.