söndag 28 februari 2010

Sonens alster & altrat ljus

Jag har två barn som älskar att pyssla. Jätteroligt men ibland lite besvärande eftersom lilltjejen gärna ska sitta i mitt knä så fort jag pysslar och då får jag absolut inget gjort och alla mina pysselsaker har en tendens att bli ihopkladdat... Härom dagen målade hon med nyponsoppa med min alldeles nya pensel. Mamma var INTE glad ;-) Sonen däremot är lite mer strukturerad. Förra helgen gjort han och pappa ett födelsedagskort :-) Blommorna satte han på "kuddar" så dom "inte är så platta" som han sa.
Jag har också pysslat lite i veckan, inte så mycket men ett ljus fick jag ihop.
Allt för idag tror jag! Tack till alla som tittar in och lämnar en kommentar! Ni är för go'a!!



söndag 21 februari 2010

Lördagspyssel

Nu är det snart dags igen, nästa födelsedagsbarn. Den här gången en kille och trots att han snart är 28 så blev det ljusblått. Det damp ner en ny stämpel i lådan härom dagen och jag bara tvungen att testa den. Min första hÄngel!! Jag som sa att jag inte skulle skaffa några hÄnglar eller Tildor väntar nu både på fler hänglar och har fått min första Tilda, med lite tur kommer en Edwin och gör henne sällskap när som helst! Passade på att testa både en för mig, ny vikning och att måla med distresser. Insidan "utvikt"... En tag där jag skrivit en liten hälsning.
Söta lilla hängelpojken! Han såg så go' ut att jag bara inte kunde låta bli. Färglagd med distresser på akvarellpapper. Första gången någonsin jag färglagt med distresser. Jag nosade lite på det på Anna's kurs i höstas men blev inte klok på det.... Men nu var det dags för ett nytt försök. Siffror och bokstäver i metallicpapper och därefter lackat med krackleringslack från Ranger. (Både siffror och bokstäver från Grodan, QK Sophisticate)
Och så en baksida... Det var nog allt för just nu. Idag hägrar storhandling, jobb och lite kortpyssel med sonen som nu tycker att det är hans tur att göra ett födeslsedagskort!


onsdag 17 februari 2010

Tändstickor är ju bra att ha

Så därför passar jag på att göra en altrad tändsticksask till ;-) Det blir inget matchande kort till dock. Jag fick en beställning på en ask som inte var julig och det här är den första, tänkte att det kanske blir en till till samma mottagare för att ha och byta mellan. Jag ska se om jag inte kan få till ett ljus som matchar iaf. Men jag är inte riktigt säker på vad jag ska använda mig av som motiv så det får vänta lite till...




söndag 14 februari 2010

En candy till idag!


http://www.svenskscrapbooking.se/ har en UNDERBAR blogcandy som jag bara var tvungen att ta en lott till. Jag är nästan aldrig med i candylottningar men gör jag ett försök. Jag vinner ju ändå aldrig men det kan vara kul ändå ;-) Gå in ni också och var med! Än har man 45 min på sig att ta en lott!

Blogcandy

Lite bloggcandy så här på söndagsmorgonen kanske?? Underbart att titta på, tänk att få sätta tänderna i det godiset? ;-) Lillblomman firar 50.000 besökare i bloggen med denna underbara candy. Kika in! och passa på att titta lite närmare på alla hennes underbara alster!

Ljus, tändsticksask och kort i serie...

God förmiddag på er! Just nu kommer födelsedagarna tätt på varandra. Imorgon är det dags för nästa. Och med tanke på de små så firar vi en idag istället. Gammelfaster fyller år och ställer till med kalas. Hon är nog egentligen ingen rooosa person så, men förra året var det starka färger på kortet och jag måste ju variera mig! Det blev ytterligare ett staffli-kort, nu måste jag verkligen hitta en annan vikning för att variera mig! Men den är enkel och kul. Det syns lite dåligt med blingstenarna är formade som hjärtan så här lagom till alla hjärtans dag.
Eftersom födelsedagsbarnet har allt och lite till så är det enormt svårt att hitta på presenter. Vi har två ligger sedan jul, vi hann aldrig träffas i julas så hon har sina julklappar kvar här fortfarande ;-) Men det tar vi idag när vi ändå träffas. Och om det var enormt svårt att hitta på julklapp så var inte födeslsedagspresent enklare. Men! I natt vaknade jag med en idé. Såg något i MagnoliaInk för ett tag sedan som jag har velat testa. Så det blev ett egendekorerat ljus med samma stämpelmotiv som kortet för att matcha. Urkul och absolut något jag tänker göra om!
Det blev en liten tändsticksask också i sista sekunden...

Lilltjejen är nu prickigare än en hushållsmedwurst! Men humöret är iaf på topp :-)



Ha en underbar dag!




lördag 13 februari 2010

Snabbt kort

Farmor min fyller 89 år idag. Fick ihop ett kort igår kväll. Det är så svårt att veta vad man ska ge till någon som har allt så det blir kort och en blomma...

torsdag 11 februari 2010

Ännu ett skiss-bidrag

Så var det dags igen. Äntligen har lusten och inspirationen kommit åter. Det har blivit en LO till förutom den här men den ska göras om, blev inte nöjd med komposition, eller... ja... kortet är jag urförtjust i men LOn.... nä.

Hur som haver. Jag spinner vidare på samma skiss som till stafli-kortet eftersom jag gillade skissen starkt och tänkte att det var kul att göra två olika projekt och se hur det kan skilja i slutresultat. Det blev en väääääääldigt rosa LO om dotterns blå ängla-ögon. Så här i efterhand undrar jag om inte vit CS hade varit bättre än ljusrosa men nu är det lite sent att göra något åt. Swirlen har jag fått av underbara Emily och det är en av mina "sillar" som legat och väntat ;-)
Titeln är "Angel eyes". För i min värld har hon ängla-ögon. Underbart blå efter hennes far. Mina är mer grågröna. En metall-deko i hörnan och engelsk vit spets som jag nu tyvärr tog det sista av, måste se om jag får tag på mer!
Fjärilen är ett urklipp från ett papper från samma serie som övriga papper från PaperMania, distressad för den var kritvit i basen. De två "rutorna" med text och fjärilar är urklipp från ett papper från en annan serie med helt underbara papper, minns dock inte namnet :-(
Och till sist en närbild på en av blomhörnen. Swirlstämpeln bakom blommorna är från Tingtura...
Det var allt för den här gången. Nu kallar soffan och sen blir det nog nattvak, dottern kom hem från dagis med en temp på 38,5...

torsdag 4 februari 2010

Stafflikort

Jag såg en underbar kortvikning på Scraptorget som jag bara var tvungen att testa nu när jag äntligen har fått en egen hörna. Det blev ett tack-kort till några som står mig nära och som jag just nu inte vet hur jag ska tacka för all hjälp vi fått den senaste tiden! När sjukdomar och vädrets makter gör sitt till så finns det folk som gör allt för att underlätta... och jag är så otroligt tacksam!
Maskade Tingtura-flickan och "för att du finns" från Inkido. Hörnswirlen är embossad i teal-silver. Tack-stämpeln är av Cremaria på Skapa Hobby.

Kortet uppfällt och uppställt.

Swirl-stämplar från Tingtura.

Jag tänkte att detta får bli mitt första tävlingsbidrag på länge. Till Nettans skisstävling för februari...