söndag 29 november 2009

Gårdagens kvällspyssel

Jag har insett att jag nog inte kommer hinna göra alla de julkort jag sklle behöva göra. Men jag gör så många jag hinner när jag hinner så får det räcka. Jag fick 20 min på mig igår att göra ett snabbt kort innan barnen skulle läggas. Det här är resultatet. Färglagt med akvarell och vit sakurapenna :-) Pappret från inkido var så mönstrat och fixat innan så det har jag inte gjort något annat med än att chalka kanterna och sätta några rhinstones i swirlen. Idag hägrar en IKEA resa med sonen om det fungerar. Maken kroknade igår i något som liknar influensa (dock ingen större hosta så jag tvivlar starkt på att det är den med knorr). Men trött och orkeslös är han och ont i kroppen fick han så det beror lite på hur mycket han orkar med dottern idag om jag kommer iväg eller inte. Jag måste hinna göra några kort också.


torsdag 26 november 2009

Julkort på gång... Uppdaterat med 2 kort till :-)

Det är snart jul! Och trots att jag införskaffade material i god tid så är jag ändå sent ute med själv tillverkningen. Som alltid ;-) Har iallafall gjort 5 kort till skrivande stund. Ett håller jag lite på eftersom det är med i en tävling på FL och inte får publiceras innan den är över.

Första blev grönt och med vad som ska symbolisera en julgranskula ;-) Stämplarna är från Scappers (Rolf Lidberg så klart). Papper från Inkido. Blommor chalkade med distresser och kantade med glitterpenna (sakura).
Nr 2 är bidrag till Skapa Hobby's inkido-tävling med sista anmälningsdatum idag! Gjordes igårkväll under tiden vi stekte pannkakor :-) Även här tomtar från scrappers. Textstämpel och papper från Inkido. Chalkat med distresser och så glitterpennan igen. Färgerna på bilden är inte riktigt rättvisande och det blir lite grynigt hur jag än gör, men det hör vintern och mörkret till...

Det är alltid lättare när man väl kommit igång och nu passar jag på eftersom jag är hemma med sjuka barn. Det har blivit två julkort till efter lunch. Lite enklare men så är kortbasen också i Bazzil Bling (vit) och då ville jag inte täcka hela ytan... Samma tomteserie som innan. Pappret är "rester" från min andra LO någonsin på Linnéa förra nyårsafton. "God Jul"-texte är embossad i guld.

Och så något mycket ovanligt för att vara jag! Ett blått julkort :-) Den här stämpeln är en födelsedagspresent från underbara Jiz som har gett mig en prenumeration på en kort-makar-tidning!!! Och med första numret följde ett gäng julstämplar (clearstamps). Det här är den första jag använder, de andra kommer!! TACK vännen! Pappret är från min allra första LO någonsin! Distress-stickles (picket fence) i prickar runt stämpelmotivet. Engelsk spets från en lokal sybehörsaffär. Embossat i guld i nedre högra hörnan.

Alla stämpelmotiv är färglagda med akvarell på 200g akvarellpapper.

Och vet ni... IDAG fyller jag 30! :-) Gamla damen ;-)



onsdag 25 november 2009

30-årspresent

I morgon är det dags. Jag fyller 30... Vi har redan firat i helgen men min man ville vänta... Jag är hemma med sjuka barn idag och imorgon och han känner sig krasslig så jag har inte väntat mig något direkt. Men idag kom han hem på lunchen med en överraskning. Han ville inte vänta tills imorgon ;-) 30 underbara och gigantiska rosor i en underbar gigantisk vas. Vi har en 40 tums tv i vardagasrummet och blommorna är lika höga som tv'n! Dvs typ en halvmeter! Kan man annat än älska en man som kommer hem med något sådan't på lunchen? :-) Rosorna är lika stora som min knutna hand och då har jag rätt stora händer för att vara kvinna! 10 djupt röda, 10 benvita och 10 rosa...

torsdag 12 november 2009

En fördel med VAB

Säga vad man vill om sjuka barn och vab. Men det lämnar ibland lite utrymme för pyssel, något som det varit väldigt ont om på sistone. Det blev ett födelsedagskort till en tjej idag. Rosa så klart, vad annars? ;-)

Färglagt med akvarell, har inte riktigt lärt mig att bemästra tekniken än men jag tränar på. Jag vet att tålamodet är en av mina stora fiender i det här ;-) Blommor från Prima "glaserade" med 3-D lack för att matcha daggdroppen i mitten. Glitterpenna runt bladens kanter samt chalkat.Samma sak här. Prima, chalk (färgen heter maroon, älskar den!) och glitter gelly roller.
Har inte handlat pyssel på länge, men nu är det dags. Ska hämta tack N'peel på stan i samband med besök på vårdcentralen om ett par timmar. Har dessutom ett julkit ligger och väntar från Skapa Hobb som jag måste betala och hämta hos snälla Eva!



fredag 6 november 2009

Länge sedan

Nu var det hundra år sedan jag uppdaterade, igen. Det har varit lite mycket med jobb och barn och sjukdomar. Som vanligt i vår vardag. Orken och inspirationen har inte funnits där hur mycket jag än har velat. Den är fortfarande inte tillbaka, men i avvaktan på att den ska dyka upp så har jag gjort ett försök till ett farsdags-kort. Känner att jag måste ladda lite inför julkorten. Har tappat känslan tror jag. Trots att jag inte trodde att det var möjligt när jag fick frågan i somras ;-) Men här kommer iaf ett kort, det första på mycket mycket länge. Vi ligger just nu magsjuka för 3e gången den här hösten. Någon straffar mig för något jag inte ens visste att jag hade gjort. Men men. Snart är det sommar igen ;-) Då blir det mindre magsjukor och mer tid att vårda sig själv och varandra.

Jag måste också passa på att visa vad som pryder mitt vardagsrumsfönster just nu. En orkidé som jag för ett par år sen tänkte slänga för att den hade "gett upp". Men så fick jag för mig att plantera om den bara för skojs skull, för att se om den gick att rädda. Det är nu 5e gången den blommar om och den här gången är den otrolig. Först kom en ny stängel med 6 stora knoppar och just som de slagit ut så kom en ny stängel, mitt bland blommorna med ytterligare knoppar...

Nej, nu ska jag ta hand om min lilltjej som just nu tycker synd om sig själv. Inte nog med att hon har varit magsjuk, hon har dessutom en näsa som rinner konstant och igår tittade 3 nya tänder fram mitt i alltihop ;-)
Appropå barnen! Fick deras "dagisfoton" idag!! Är så nöjd med dem båda. Första gången sedan sonens första termin på dagis som vi har lyckats vara med på fotograferingen ordentligt :-)