torsdag 30 juli 2009

Snart, snart snart.... nu?! Och en Morsdags LO (uppdatering)

Igår blev det 2 kort i all hast. Tog ut lite komptid på eftermiddagen när sista patienten var avklarad. Inte för att göra kort utan för att jag verkligen inte alls mådde bra. Men det gav sig. Tippar på en portion stress, en portion trötthet och två portioner sommar och dåligt med mat.
Korten ja... Ungarnas äldsta kusiner fyller år nu i helgen och det blev med andra ord kort till en liten princessa som fyller 4år och ett kort till en tuffing som blir 7! Tänk va fort tiden går! För bara 7 år sedan var han liten som bara den och låg och mös mot "fasters" axel(för det är ju makens brorsbarn... men jag säger faster ändå!). Princessan är ju några månader yngre än sonen min och där är det på något sätt lättare att hänga med i svängarna...
Nu är det snart dags! Jag ska fortsätta packa... för imorgon bär det av ner till mina underbara små monster som jag nu varit utan en hel vecka! Jag längtar och saknar dem så jag håller på att gå sönder!
Där trodde jag att det var slut för ikväll... men... så blev det inte.

På makens begäran blev det en LO under kvällen. Han tycker att jag ska "scrappa av mig" innan de kommer hem, dvs scrappa så mycket jag bara orkar nu så han slipper se mig scrappa när han väl kommer hem ;-)
Resultatet blev en LO med en närbild på årets morsdagspresent. En underbar Kalla i mörk fuxia! Jag älskade den!

3-D lack på blommorna och runt kortet.Spetsen är engelsk och otroligt vacker i verkligheten.Pappersbandet var svårare än jag trodde att trä eftersom det var krusigt. Pappret gick sönder så jag fick göra om hål, chalkning och snörning en gång till.

Men NU är det allt för ikväll för nu ramlar jag snart omkull av trötthet!

onsdag 29 juli 2009

Up, up & away!

Dagen efter vårat bröllop skulle vi hämta sonen hos mormor och morfar. Vi satt och pratade resor, inte för att vi någonsin åker någonstanns... men ändå ;-) Sonen blev eld och lågor "Jag vill flyga flygplan! pappa! Jag vill flyga pappa!" ropade han. Nu har det inte blivit någon flygresa än... men han fick i alla fall flyga runt i vardagsrummet!
Försök att ignorera kladdet till höger, det var ett försök till en räddning som inte blev helt som planerat ;-) Texten är QK Metro skinnimini med stickles i koppar.



söndag 26 juli 2009

Scrappträff och sillpremiär...

Idag har varit en härlig dag. Jag har varit på min första scrapträff någonsin :-) Tack för idag gumman! Ses i morgon :-D Jag har fått så mycket tips och idéer. Och så har jag testat en "sill" för första gången och jag inser att den är beroendeframkallande!! Mycket fint och smidigt var det! Jag är ju lite långsam när jag scrappar ;-) så det blev inte mer än ett kort och en LO. Men jag är mer än nöjd med det för det är mer än jag någonsin gjort på en och samma dag tror jag :D

LO'n är av sonen som just nu bara har Star Wars och superhjältar i huvudet. Typisk 4 åring med andra ord! Hade självklart missat att köpa orange CS men snälla Emily hade ett som jag kunde norpa. Resterande papper inhandlades vid gårdagens shoppingfrossa. Då hittade jag även "hero"-stämpeln. Ser ni silhuetten av Darth Vader?! Det är inte jag som har ritat men däremot värdinnan som är grym på att rita på frihand!

Testade som sagt sillen... och efter lite dektektivarbete så hittade vi ett passande alfabet :-) Minns inte vad det heter men Jedi någonting! Det är sedan embossat med Cloissonè - Molten granite.

Flames som också är utskurna i sillen... Färglagda med promarkers.
Det blev ett födelsedagskort till en liten kille också. Det är många födelsedagar under hösten och på makens begäran så tjuvstartar jag med tillverkningen redan nu för att slippa sitta i klistret när det väl är dags.
En baksida. Fick låna lite stämplar idag och bland dem var denna underbara lilla hÄngel... Texten är en separat stämpel från SkapaHobby. Nu ska jag vila ögon och hjärna inför en ny arbetsvecka. I morgon blir det IKEA efter jobbet och då behöver jag vara lite allert ;-)
Ha en underbar kväll!

Lo'bidrag till Eyovine's utmaning

Härligt inspirerande och kreativa Eyovine firar 1år som scrappare. Och det firar hon med en underbar utmaning. Utmanande på många sätt för kriterierna var som följer:

Måste ha:

  • mönstrad bakgrund
  • minst 2 foton
  • knappar
  • wellpapp
  • sömmar (för hand eller maskin)
  • blommor
Får inte ha:
  • bling
  • rubons
  • minirosor
  • pärlor (halvpärlor, pearl maker, liquid pearls)

Som ni kanske förstår så var det en rejäl utmaning för mig som älskar minirosor, brads, bling och pärlor ;-) Jag syr aldrig på kort eller LO's eftersom symaskinen är hos mamma min fortfarande och för hand blir det bara inte lika snyggt för mig. Wellpapp har jag aldrig använt. Jag gillar inte knappar och foton är svårt eftersom jag inte kan skriva ut själv och därmed inte redigera fotona innan jag framkallar=alla är 10*15 och det är trångt... sällan jag hittar kort jag kan beskära själv som jag vill. MEN! Den här gången hade jag rätt kort, wellpapp från en pizzakartong (som det kommit papper i) och en idé om vad jag skulle kunna göra med detta. Så under shoppingdagen igår inhandlades knappar :-) Bland annat ;-)

Mitt bidrag blir en LO om Linnéa så klart... en rosa liten tjej ända ut i fingerspetsarna! :D

Wellpappen är nedsmutsad med distresserna Vintage photo, Old paper och Walnut stain. Sedan stämplade med walnut stain, hittade ett litet hjärta som i "korsstygn" på Skapa Hobby igår. Där hittade jag även ett embossingpulver i rosa som var gudomligt: Cloisonné - Burnised rose. Alfabetet är QK Emily classic. Hjärtana har jag liftat hos Hoppetossan och de är ritade för hand på mönsterpapper och nedsmutsade med distresser. Söm av en halvhård tjock guldtråd som följde med i Skapas månadspaket för maj (tror jag det var). Blommor så klart! Blandade märken... Bortsett från trollsländan och den rosa metallblomman så är allt annat i mitten av blommorna faktiskt knappar! Hittade guldfärgade knappar från YouDo igår. Jag hittade dessutom en underbar lite löv-stämpel för 5kr som jag har stämplat runt blommorna och sedan färglagt med ProMarkers.
Mer blommor. Och tydligare bild på bladstämpeln.


Jag känner mig faktist riktigt nöjd med denna färgexplossion :-) Så nu ska jag gå och äta frukost och sedan ska jag se om jag inte kan kravla mig in i duschen. Min underbara man ringde fem över sju i morse och väckte mig bara "för att du inte ska glömma hur det är att gå upp på morgonen!" Vilken rackare! Usch va jag saknar dem!!!

Har jag tur så blir det en scrappträff idag hos underbara Emily som jag bloggade om igår... Det vore hur kul som helst så nu håller vi tummarna för att det inte dykt upp något på vägen :-D

lördag 25 juli 2009

Min inspirerande och kreativa vän!

Jag har en underbar hobby. Den fyller kroppen med välbehag och en känsla av ro. Men jag har inte hittat den själv. Jag har funnit den genom en underbar vän. En av de där vännerna som man träffar alldeles för sällan men som man, när man träffas, kan prata med som om man inte gjorde annat. Vi har umgåtts sedan gymnasiet och jag kan inte riktigt fatta att det är 11 år sedan vi tog studenten... vart tog tiden vägen?

Hur som... Tack vare henne har jag idag en utbildning, man och två underbara barn! Det var när jag hälsade på henne i Örebro där hon pluggade som jag insåg att Örebro, där skulle jag kunna bo! Och i och med det hamnade jag på Örebro universitet och audionomprogrammet. Vi hamnade t.om som grannar i samma hus (även den kontakten ordnade hon åt mig! TACK!). Det var i Örebro mitt liv började... det var där jag insåg vem jag var och började tro på mig själv igen. Tro på att jag var värd något. Och med den nya insikten så kastade jag mig ut och vågade mig på att träffa "det motsatta könet" :-D Och där dök min man upp från ingenstanns... På den vägen är det...

Vi flyttade båda, efter några vändor runt om i landet, tillbaka till Stockholmsområdet där vi kommer ifrån. Och idag bär det av till min lilla favoritbutik på Söder, Skapa Hobby. Vi ska fylla på förråden :-)

Efter mycket vånda så har det blivit en LO. Den betyder enormt mycket för mig och jag ville att allt skulle bli perfekt... men pappret var så otroligt mycket svårare än jag hade trott! Jag ville ha med texten i nederkant och den tog upp mycket plats! Och då blev det svårt. Dessutom hade jag inte rätt färg på stämpeldynan till "vacker som en saga"... men nu är den iaf klar och jag älskar det här kortet!!! Jag har passat på att använda dekorationerna från Deko-swapen på FL också :-) (Tack!) Jag har lagt till 3 stora brads (2 blommor och en rund) och en TH philosofy tag med texten"artful". Stämplar från Tingtura och papper från Maja Design.

Texten lyder: "Om du försöker att leta efter en vän kommer du att märka att de är mycket sällsynta. Om du försöker att vara en vän kommer du att finna dem överallt." Bårdstansen är från fiskars.
Nu ska jag äta frukost, hoppa in i duschen, njuta av tystnaden som normalt sett aldrig infinner sig annars en lördagmorgon och skriva inköpslista inför frossandet i papper och stämplar idag :-) Behöver en ny skärmaskin och det ska jag köpa idag de har någon inne, min skär snett och nu är jag trött på att försöka korrigera hela tiden.

Ha en underbar lördag vettja!


tisdag 21 juli 2009

Sneakpeak och utmanings-vinst :-)

Först en liten sneakpeak på vad jag fick på posten i slutet av förra veckan! Mitt swap-paket från tjejerna på FL. Nu har jag en vecka på mig att scrappa något med dessa härliga deko's. Jag har en liten idé om vad det ska bli och förmodligen blir det en LO.
Jag är ju gräsänka i några dagar nu när maken och barnen åker till svärföräldrarna på semester utan mig :(
Så blir det när semestern inte räcker till hela vägen.
Sen en bild på de underbara ting som dök upp i brevlådan idag! Vinsten från inspirerande och härliga Yoli vars deko-utmaning jag var med i! TACK tjejen! Vilka underbara saker du skapar!!! Kortet gör dem inte rättvisa för de är ännu vackrare i verkligheten. Och stämplarna var perfekta! "Tjejkväll" och "Ingen är som du" står det på dem och de kommer jag ha användning av! :-)
Nu ska jag umgås med familjen en sista kväll innan de åker... Jag kommer att längta ihjäl mig efter dem. Det är tur att jag har så mycket att göra att jag knappt vet hur tiden ska räcka till. Jag är kattvakt åt föräldrarnas busfrön till katter (4st monster varav 2 egentligen är mina), har upp över huvudet mycket att göra på jobbet och däremellan vill jag försöka hinna scrappa och förhoppningsvis träna lite. Träningen hänger på om maken hinner släpa in crostrainern i vardagsrummet igen eller inte. Just nu står den i sovrummet och där är det för trångt för att använda den. En nödlösning för att få plats med julgranen i julas, som inte har åtgärdats sedan dess... Säger lite om hur mycket tid man har över till allt man vill göra ;-)

lördag 18 juli 2009

Grillkort :-)

Gjorde ju ett par kort igår, nu kan jag visa det ena... här kommer det! Vi var hos en av mina käraste vänner som vi träffar alldeles för sällan! Vi bor inte långt ifrån varandra men tiden räcker knappt till att göra vardags-skräp och än mindre till att träffa de man vill träffa :-( Men så är det ibland. Det var iallafall underbart trevligt att träffa dem idag! Hon är den som fått mig att börja scrappa och en scrappare som inspirerar mig något enormt med underbara alster! Eftersom vi skulle grilla så tyckte jag att stämpeln gjorde sig väl på detta kort :D Färglagt med promarkers så här i väntan på höstens kurs i färgläggning med distress och akvarell! *jippie*


fredag 17 juli 2009

Jag vann!?!!!

Jag tror knappt att det är sant... Just nu är jag i 7e himlen! Mitt lilla kort vann deko-utmaningen innehos underbart inspirerande Yoli! Med den konkurensen så trodde jag aldrig att jag skulle kunna vinna... Det var en mycket jämn kamp! (2an, som var ett underbart kort!, kom endast två röster efter). Jag var nöjd med kortet när det var klart, men så här bra trodde jag INTE att det skulle gå så jag är klart överraskad!

Tack alla ni som har röstat på mig! Tack för alla underbara kommentarer här inne! Dagar som den här ger mig glädje och styrka att fortsätta scrappa även när familjen ibland klagar över att det tar tid ;-)

Det som ingick i kitet från Yoli var:
  • 2 st mönsterpapper (brunt, beige och orange med blommor/linjer).
  • 1 st rosa miniros
  • 3 guldpaljetter
  • 1 rosa band
  • 1 naturfärgat snöre
  • Vit tag
  • Retroblommor i olika färger och storlek
  • 1 grönt blad
  • 2 knappar

Här är mitt bidrag:Klickbara minibilder...


Har faktiskt fått ihop hela 2 st kort idag trots vackert väder och hela familjen hemma. Tack älskling för att jag fick lite egentid att scrappa på!! Men inget av korten får ni se idag, i morgonkväll kanske det ena kommer om ni har tur ;) Det andra är till en kort-utmaning på FL så det får ni inte se förän den omröstningen är klar! :-)
Nej, nu ska jag krypa ner i soffan med min underbara man och fortsätta vara lycklig över alla underbara människor här ute som gillar det jag gör!




måndag 13 juli 2009

Mini-semester-tripp del 1

I morgon bär det av till Eskilstuna. Vi ska på mini-semester-tripp! Bara över natten, men ändå en liten semester i micorstorlek. Vi ska på Zoo är det meningen. Vi var ju på Kolmården för ett par år sedan, innan lilltjejen var född (faktiskt första dagen jag visste att jag var gravid med henne *ler*). Men nu kändes det som att det var dags igen. Både för att sonen börjar bli så stor att han kan uppskatta det mer och för att hon börjar bli så stor att hon uppskattar det iaf lite ;-)
Men... självklart kommer mörka moln på vår himel, som alltid när vi planerar något. Maken gick och la sig med magknip och illamående igår kväll och det har inte gett sig under dagen. Så har vi otur så blir det ingen resa alls. Men vi har inte gett upp hoppet! Man säger ju att hoppet är det sista som lämnar människan och så känns det verkligen. Så länge det inte handlar om magsjuka, vilket jag har svårt att tro (peppar peppar!!) så åker iaf jag och barnen. Håll tummarna för oss!
Blir det nu av så har vi hyrt stuga på Parken Zoo och sover granne med djuren :D
Eftersom jag inte har fått något scrappat, som alltid när maken är hemma ;-) Så blir det idag bilder på de små istället, tagna för ett par helger sedan...

Mina troll:

torsdag 9 juli 2009

Diskmaskin? Inflyttningspresent! Blogcandy! & omröstning!

Det blir inte mycket gjort här hemma just nu. Barnen är inte lika lyckliga i mitt scrappande som jag är ;-) Med andra ord blir det bara scrap när de gått och lagt sig och eftersom lilltjejen fortfarande inte sover så länge när man lagt henne så är det kort om tid. Men ett kort lyckades jag i alla fall med igårkväll. Till älskade lillebror som flyttade till ny lägenhet i helgen! En underbar lägenhet mitt nere på stan med höööögt i tak, små klädkammare i varje rum och diskmaskin! (fusk!) Fast det är klart. Maken blev plöstligt inspirerad igen till att leta efter en diskmaskin till oss :-) Inte ett helt lätt uppdrag till vårat kök där diskmaskinen max får vara 45cm bred och 80cm hög. Vi har letat runt ett bra tag men inte hittat något som fungerar riktigt bra till våra minimala marginaler. Jäkla 60-talskök av minimått!
Ja ja, kort var det ja! :D Här är kortet till lillebror. Vänster insida. Höger insida. En baksida. Jag måste påminna maken om att rita klart min personliga stämpel så jag får skicka iväg en beställning...
BloggCandy!
Underbara Yoli har en BloggCandy ute just nu för att fira att hon har en helt sprillans ny blogg! Kika in får ni se! De mest underbara skapelser både var gäller scrap och smycken...

Och när ni ändå är hos Yoli så passa på att kika på omröstningen i Deko-utmaningen. Jag har ett bidrag med :-) Helt underbara bidrag allihop, men jag håller tummarna! Märkligt, men jag har nog aldrig varit så nervös för en utmaning som denna. Det var ett svårt kit att scrappa med och fin fin kunkurens...