tisdag 30 juni 2009

Lunchgäster och korttillverkning.

Trots att maken kom hem på oväntad lunch tillsammans med en gammal kompis från universitetet så har det blivit lite scrappat idag. Men nästa gång han tänker bjuda hem någon på lunch så vore jag ju tacksam för lite mer förvarning så jag hinner städa av lite innan ;-) Inte ringa en timme innan och säga att de är på väg och vill ha lunch!

Resultatet av scrappandet ser ut så här... Det är ett kort till en nyfunnen vän vars födelsedag jag missat! *skäms* Jaja... bättre sent än aldrig! Pappret kommer från Sei, blommorna är prima, Reprint och You do. Stämpeln är självklart en Penny Black. Det börjar nog bli dags att köpa på sig lite fler motivstämplar för det börjar bli svårt att variera sig mellan panduro och Penny Black ;-) Pappret är ur Skapa Hobbys senaste månadspaket, strassen ur ett av deras tidigare paket.
Det syns dåligt på fotot men blommorna har små droppar 3D-lack för dagg-effekt och rosorna är överdragna med glitterlim. Även rosorna i igelkottens bukett har fått lite glitterlim som effekt. Grå minibrads som håller fast band och en liten sol med texten "made with a smile" på baksidan.
Höger insida. Inkido-stämpel i brunt och runt om har jag stämplat med bubbelplast och distress dyna (vintage photo). Pappret var lite glansigt i kvalitén så det fäste dåligt, men det gör inget tycker jag, det passar rätt bra med bara en antydan till prickigt.
Vä insida med min hemska handstil. Blommorna på pappret är silverfärgade men det syns inte på fotot ser jag.
Och så en baksida...



söndag 28 juni 2009

Välkommen till världen...

En kär vän fick en liten dotter härom dagen! Och även om vi inte har träffats på flera år så är hon ändå en vän som jag håller kär och jag önskar dem all lycka till på färden med den lilla! Det blev ett litet kort till dem också...
Resten av kortet får ni inte se ;-)
Nu ska vi vidare till mina föräldrar och stoppa barnen i plaskpolen igen. Det är varmt och svettigt trots att vi har skugga på balkongen ett par timmar till.
Ha en bra söndag gott folk!



fredag 26 juni 2009

Tackkort

Ont om skapat på sista tiden. Det är för mycket jobba och för lite fritid just nu helt enkelt. Men det är kul! Hur märkligt det än låter, för situationen på arbetet just nu är minst sagt lite stressad för tillfället. Men samtidigt så känns det som att vi kommer framåt, det händer saker och jag tror på att det kommer bli bra! Underbara arbetskamrater gör sitt till :-)
Härom dagen hade vi besök av en firma som är leverantör till oss. Vi hade stora problem med våra datorer som vi har haft ett bra tag. Och denna underbara tjej gjorde allt hon kunde komma på för att hjälpa oss fast det inte alls var därför hon var där. Så som tack tänkte vi att vi skulle skicka något litet... Jag fick en liten stund över igår när barnen äntligen hade somnat och faktiskt sov mer än 30 min! Och resultatet blev ett rosa och brunt kort.
Papper från Inkido, Stämpel från Panduro och självklart en massa Prima-blommor!
Bakom minirosen döljer sig en tillplattad pärlhatt. Jag har två olika storlekar och båda (!) är för små för rosorna...
Tanken är att det ska ner en trisslott i fickan innan kortet postas...

Nu är det semester som gäller! 3 veckors ledigt. 2 veckor ensam med barnen och sedan en hela familjen innan jag börjar jobba igen och maken har barnen själv i 3 veckor. Tänk att det kan vara så skönt med semester när man nyss börjat jobba och ändå varit "ledig" i över ett år innan...

söndag 14 juni 2009

Deko-utmaning

Härom dagen landade ett kuvert med underbara små ting i brevlådan här hemma. Yolis deko-kit!! Äntligen en giltig anledning att få plocka fram scrapsakerna igen! I kuvertet låg härliga dekos och papper och min första tanke var: Enkelt! Det här blir en LO med kort från när jag var barn! MEN! Det var inte så lätt att hitta rätt foto som jag trodde, de ligger nämligen nerpackade längst in i källarförrådet :-D Hm... Så det blev till att tänka om och resultatet av två dagars ångest och vånda blev ett kort istället. Har vridit och vänt på papper och blommor, fingrat på paljetter (som jag har en liten smärre "fobi" för sedan barndomen) och funderat. Vi får väl se vad ni tycker om resultatet. Har testat mina distresser för första gången i skarpt läge, har ju 2 som jag inte kommit underfund med riktigt (vintage photo och old paper). Krävs nog en hel del träning känner jag.

Deko-kitet innehöll: 2 st mönsterpapper, vit tag, snöre, rosa band, rosa ros, 2 knappar, 3 guldpaljetter, 3 retroblommor i olika storlek, 3 vita blommor och grönt blad.
Mörkbrun cs som kortbas. Rejält nedsmutsad ljusrosa cs därefter med qk-swirls och bubbelplast-stämplat. Hade ingen bubbelplaststämpel så jag tog riktig sådan och virade runt akrylklossen, fungerade utmärkt! Har lagt till 2 vita rosor, 2 rosa blommor och en nougatbrun sådan, 1 knapp, metallhjärta, ram med notor och 3 metallblommor...

Det syns inte så väl men jag droppade 3D-lack på blommorna som daggdroppar.Tagen är infärgad med distresserna mina, stämplde med en del av en stämpel från Pysselmyran och swirls från qk. Miniramen är hittad på tradera, notpapper från gömmorna

Det var allt för den här gången! :-D Nu ska vi trotsa regnet och åka till Ica Maxi, därefter bär det av till mina föräldrar för att plantera blommor ståendes i garaget eftersom regnet öser ner!

måndag 8 juni 2009

En "lottningsvinst" :-)

Härliga och inspirerande Yoli har haft lottning av dekorationskit för en kommande utmaning i hennes blogg. Och jag blev uttagen att få ett :-) Jag känner mig varm i hela kroppen! Det är otroligt spännande att få se vad det är i kittet eftersom det är en hemlighet än så länge! Jag hoppas på att kunna komma på något kul som bidrag. Jag kommer förmodligen bo vid brevinkastet tills det kommer ;-) Maken, som inte är lika galen i det här som jag, fattade inte vad jag fånlog för när han kom in i vardagsrummet... Men han lär bli varse när jag plockar fram alla scrapsaker som jag nu i helgen för omväxlings skull plockat undan!


Annars är det som vanligt. Barnen är sjuka, den här gången är det öroninflammation hos båda två. Var hos husläkaren idag som konstaterade en otosalpingit hos sonen och media otit hos dottern. Men ingen antibiotika utan vila och avvakta än så länge. Maken var med han också, han vaknade med hela kroppen full av utslag härom dagen. Inget smittsamt och inget som gör ont eller kliar, men de kommer tydligen vara kvar i ca 8v innan de sen ska gå bort av sig självt. Ett mystiskt härligt namn var det på dem; Pityriasis rosea. Hade jag aldrig hört talas om tidigare.


Appropå maken. Måste ju visa vad jag fick av honom och barnen på morsdag förra helgen :-)

torsdag 4 juni 2009

Sjuka igen

Lilltjejen kroknade i feber natten till igår, fick 40,3 graders temp från ingenstanns. Grönsnorig och förmodligen är det halsflussen som är på väg tillbaka. Inte nog med det! Sonen vaknar några timmar efter läggning igår och kräks som en hund! Har varit igång hela natten. Kul! Så nu vet vi vad vi gör i helgen... tvättar, kräks och städar... :-( Det var ju nyss våran tur, kunde vi inte ha fått slippa den här gången?! Livet är inte rättvist!

onsdag 3 juni 2009

Svartvitt

Ett försök på en liten minitavla... Det blev sådär, saknar ordentligt mönsterpapper och stämplarna på "motivpappret" hamnade lite galet... Problemet var att det skulle vara svartvitt (med gråskala tillåten) och jag hade väldigt dåligt med svartvita papper och dekos hemma märkte jag snabbt. Det fick således bli svart cs som ram med vita stämplar på, svartvita knappar, notpapper, vita minirosor och en mulberryblomma i svartvitt. Gråa brads fick plats i mitten av de små swirlsen. Det syns dåligt men det är stickles i "gunmetal" runt texten.

Jag vet inte vad det är för fel, men av någon anledning blir alla mina bilder väldigt gryniga trots en bra kamera. Måste nog titta närmare på kameran och se om det är något som är fel :-(

måndag 1 juni 2009

2 utmaningar... 2 vinster!! :-)

Det är första gången någonsin jag vinner en utmaning och så blev det dubbelt upp! Jag är så stolt :-) Tack alla som har röstat och jisses vilken konkurens det var! Underbara bidrag allihop! Nu måste jag klura ut nästa månads utmaningar (en kort och en LO) eftersom det är priset i utmaningen :-D
Till kort-utmaningen på FL, utlyst av momoffive, var kraven som följer:
Morsdag-kort i valfria färger
Dekorationer ska vara blommor,brads och band/spets
Vill man inte ha en stämpel på så går det bra utan eller om man vill använda sig av kort eller bokmärken, tja vad fantasin tillåter.

Mitt bidrag såg ut så här:Pappret är från DCWV (Gold Stripe Luxury & Green Ornaments). Igelkott från Penny Black och textstämplar från Inkido ("Mors dag" är embossad i svart). Blommor från Prima Marketing.

Crémefärgad organza, silverfärgade vaxade glaspärlor i 8mm samt 4 mm. Charmen är en Traderavinst jag längtat efter att få inviga.

(bilden hamnar åt fel håll hur jag än vrider och vänder)

Har provat masking för första gången... Var kul, tänker jag göra om! Pappret är nedsmutsat med fluid chalk.

Stämpelmotiv från Inkido.

Text från Inkido samt swirls från qk sophisticate.

Och en baksida....

Efter en underbar skiss som Zozzo presenterat blev en LO till...

Cardstock i färgen fawn som bas. Övriga papper är från Keisercraft. Det bruna är randigt på andra sidan och det var det randiga jag först tänkte använda, men det blev lugnare för ögat med "baksidan" istället. Lite blandade blommor, lite iriserande glitterlim på rosorna och de ljusrosa blommorna. Ljust lavendellila/rosa halvpärlor... snacka om pilljobb! Letade efter självhäftande men hittade inga... så det fick bli att limma! Det är första kortet på lilltjejen med hårspänne.

Hittade dessa underbara små metallsiffror hos Countryscrap. Stora siffror på ena sidan och lite mindre på andra sidan. Jag valde de stora den här gången.
Såg ett kortsettkort i någons blogg (minns inte vem tyvärr!) och blev inspirerad. Så några öljetter och ett organzaband fick bli en "korsettrygg" mitt i LO'n.
En liten närbild på några av blommorna och en egentillverkad pin med älva i.